een educatief project van Europa Direct West-Vlaanderen

Welkom bij Sterrenklas 2018-2019!

Sterrenklas is een wedstrijd rond het thema 'Europa' voor leerlingen van de derde graad basisonderwijs uit Brussel en de provincies Antwerpen, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant en West-Vlaanderen. Ook klassen uit Limburg kunnen deelnemen aan de wedstrijd en een prijs winnen.  

Deze Sterrenklas daagt jouw leerlingen uit om ook een echte Sterrenklas te worden!

Gaan jullie de uitdaging aan? Doorloop dan deze 3 stappen.

Stap 1: Bereid je leerlingen voor.

Je kan de leerlingen voorbereiden met de voorbereidende offline oefeningen (groepswerk).

Ga naar het tabblad 'Voorbereiding'. Deze pagina is bedoeld voor leerkrachten.

Je vindt er alle info en oefeningen. 

Stap 2: Vind de zin.

Om een Sterrenklas te worden, moeten de leerlingen een zin vinden. Daarvoor doorlopen ze 5 online opdrachten over verschillende Europese thema's: de geschiedenis van de EU, de lidstaten, EU-beslissingen, de Europese verkiezingen en EU-dossiers.

Beantwoorden ze de vragen correct, dan krijgen ze letters waarmee ze woorden kunnen vormen. Met die woorden maken ze een zin. Klassen die de zin vinden, zijn heuse 'Sterrenklassen'.

De oefeningen vind je onder het tabblad 'Online oefeningen'. Deze pagina is bedoeld voor de leerlingen. De opdrachten zijn o.m. meerkeuzevragen, juist-of-fout vragen en sleepoefeningen. Ze kunnen de oefeningen individueel, in groep of klassikaal doen. Aan jou de keuze.

Stap 3: Neem deel aan de wedstrijd.

Om deel te nemen aan de wedstrijd, en zo kans te maken om een daguitstap te winnen, ga je naar het tabblad 'Registratie' (pagina voor de leerkracht).  De wedstrijd loopt van 5 november 2018 tot 8 mei 2019. De winnaars (één per provincie/regio) worden op 9 mei 2019 bekend gemaakt. 

Heel veel succes! 

Concept en uitvoering door:

Een initiatief van:

Met de steun van: