een educatief project van Europa Direct West-Vlaanderen

Sterrenklas 2020 zit erop!

Benieuwd welke klassen als winnaar uit de bus kwamen? Bekijk het hier!

Video boven: De leerlingen van de basisschool Immaculata uit Brugge testten sterrenklas 2020 in zijn pre-corona versie en waren laaiend enthousiast. Intussen vormden we sterrenklas om naar een volledig online versie, zodat klassen van thuis uit kunnen meedoen.

Ga met je klas de uitdaging aan, ook in tijden van corona! 

Maak van je leerlingen echte Europakenners

Via de online wedstrijd Sterrenklas, laat je je leerlingen kennis maken met de geschiedenis, de lidstaten en een aantal verwezenlijkingen van de Europese Unie.

De online presentaties en oefeningen op de website zijn volledig op maat van de leerlingen. Ze kunnen alles zelfstandig doornemen. 

Onder 'Lesfiches en spelen' kan je voor drie thema's (geschiedenis, lidstaten en verwezenlijkingen) de compleet uitgewerkte les met bijhorende presentatie en oefeningen vinden. De leerlingen vinden ook alles wat ze nodig hebben op de leerlingenpagina. Je bepaalt zelf wanneer de leerlingen een lesje doorlopen.

Via de finale kan je testen of de leerlingen alle leerstof doorgenomen hebben.

Doe de finale en maak kans op een verrassingspakket voor de hele klas!

Om Sterrenklas 2020 te worden en kans te maken op het verrassingspakket, stuur je ons een code door. Deze code vinden de leerlingen door een woordpuzzel op te lossen. Onder het tabblad FINALE vind je alle informatie.

De wedstrijd loopt tot 27 mei 2020. De winnaars (één per provincie) worden op vrijdag 29 mei 2020 bekend gemaakt. 


Succes! 

Concept en uitvoering door:

Een initiatief van:

Met de steun van:

Geïllustreerd door: Okke Bogaerts